RV:s samlade stipendiefond (Kvinnor) 50 000 kr
Sabrina Sedin Roskvist, Borgen Fight Center IF, Malmö, kickboxning

Sabrina har varit ledare sedan 2002 på alla nivåer, från nybörjare till elitidrottare och är sedan 2017 förbundskapten för seniorlandslaget och sedan förra året för det nystartade juniorlandslaget. Under den tiden vanns 12 mästerskapsmedaljer och 22 världscupmedaljer. År 2019 startade Sabrina en barngrupp för 6-10-åringar. Den har vuxit och varit väldigt uppskattad och många av barnen har varit med från starten, oftast barn som inte idrottat tidigare men hittat en plats i föreningen.

Sabrina har gått alla tre stegen av ledarutbildningen i Svenska Budo & Kampsportsförbundets regi och har gått RF:s Elittränarutbildning.

Sabrina har även varit styrelseledamot i föreningen sedan 2002 och under hennes tid som ordförande blev föreningen utsedd till ”Årets förening” i Malmö Stad. År 2021 blev hon invald i det internationella förbundet.

RV:s samlade stipendiefond (Män) 50 000 kr
Asif Zejnic, Kristianstad Taekwondo IF

Genom 30 års erfarenhet av att leda träning har Aziz Zejnicgjort djupa avtryck genom att bidra till många utövares fysiska utveckling. Emellertid även deras personliga utveckling ur ett bredare perspektiv. Vidare har han under de senaste åren startat och utvecklat en ny förening, Kristianstad Taekwondo IF. Aziz har tränat aktiva på högre elitnivå, med goda resultat på Svenska och Nordiska mästerskapen. Samtidigt som han har ett genuint engagemang för både föreningens utveckling i sin helhet och breddverksamheten.

 

Bengt Sevelius-stipendiet 25 000 kr
Julia  Andersson, Handboll, Skövde HF

En driftig person som vill utveckla och förbättra nuläget till ett nylägei det mycket viktiga bygget av att modernisera Skövde HF – att utveckla hela föreningen med nya perspektiv utifrån unga ledares och spelares involvering.

Utvecklat Skövde HF Akademi, med syfte att utveckla framtidens elitspelare men också att individerna ska fostras till goda samhällsmedborgare och medmänniskor.

Exempel ”Unga ledare” och att skapa den hela föreningen, med barnverksamhet.

Julia är en ledare som är mycket duktig på att ta människor. Trots sin unga ålder är hon stark i krävande situationer och vågar stå upp för handbollens värdegrund och sina egna ideal.

Stiftelsen Olga och Gösta Olanders Minnesfond (flickor)
Annie Hegmegi, Jönköpings Simsällskap 15 000 kr

Annie tog sitt första SM-guld när hon var 13 år. Hennes juniortid avslutades med 16 medaljer på JSM och SM. Vid Nordiska Juniormästerskapen 2019 vann hon fyra distanser. Som senior har hon bland annat tagit fyra individuella SM-guld och fem guld på Nordiska Mästerskapen.

Annie gick ut grundskolan med A i de flesta ämnen och blev utsedd till årets idrottstjej 2019 och fick också pris två gånger för att hon var en god elev och klasskamrat. På gymnasiet har hon fått stipendium för bästa gymnasiearbete på ekonomiprogrammet och pris för att ha lyckats kombinera skolan och idrott på ett föredömligt sätt.

Av kamraterna uppfattas hon som omtänksam och empatisk och blev i sin klass utsedd till “klassens räddning”, med motiveringen att hon alltid hjälper till och ställer upp. Annie har också erhållit Junefeltsmedaljen, som delas ut till en tävlingsaktiv ungdom inom Jönköpings Simsällskap som visat mycket god träningsmotivation och träningsflit, en målinriktad satsning mot en personlig utveckling och mycket gott kamratskap.

Stiftelsen Olga och Gösta Olanders Minnesfond (pojkar)
Leo Göransson, Klippans FK, friidrott. 15 000 kr

I sin huvudgren tiokamp har Leo Göransson placerat sig som tvåa på Ungdoms-EM 2018 och håller statistiskt mycket hög världsklass. Gick ut grundskolan med toppbetyg, 312.5 poäng i meritvärde. Vidare har Leo arbetat extra som kyrkogårdsvaktmästare och friidrottsskoleledare. Han har både inom friidrotten och skolan visat prov på att vara en god kamrat. Tidigare var Leo med i elevrådet på skolan och han har även varit lagkapten för det svenska landslaget på Ungdomsfinnkampen.

Gösta Gärdin-stipendiet 15 000 kr
Jessica Tommila, Strands IF, Hudiksvall, innebandy och fotboll

Jessica började som ungdomsledare för ett handbollslag då hon var 13 år. År 2013 blev hon tränare i både innebandy och fotboll och från 2020 är hon fortfarande tränare för fotbollsgrabbarna.

Genom att inleda och avsluta träningar med lekfulla moment och hitta på roliga aktiviteter både på och utanför planen har hon främjat glädjen.

Som ledare har Jessica plockat av spelare från planen när de inte har följt principen för rent spel. Hennes lag har genom åren fått väldigt få gula och röda kort och inget för filmning eller annat fult spel. När det gröna kortet introducerades för barn och unga var hon snabb med att implementera det och använde även gröna kort för fairplay på träningarna i syfte att premiera att vara en bra lagkompis men även en bra motståndare.


Sven Thofelt-stipendiet 15 000 kr
Pontus Gustafsson, Enskede IK,fotboll

Via ett aktivt arbete med ett positivt motivationsklimat har Pontus Gustafsson framgångsrikt arbetat med en inkluderande fotbollsverksamhet. Det gäller både beträffande nyrekrytering och för att behålla spelare längre oavsett ambitionsnivå. Ett konkret exempel är att den åldersgrupp som Pontus ansvarat för i Enskede IK, F11, har fördubblat antalet aktiva spelare. Flera av dessa personer hade tidigare aldrig spelat fotboll.

Foto: Montagna