När det 15:e Nordiska idrottsledarveteranmötet arrangerades var det RV:s tur att stå för värdskapet. Styrelsen valde att förlägga mötet till Göteborg och i helgen 16-18 augusti genomfördes mötet med 130 deltagare från Norge, Danmark, Finland och Sverige.
Som tidigare toppades deltagarlistan med 57 deltagare från Norges Idrettslederveteraner, men Sverige låg inte långt efter med 46 deltagare. Lovorden över arrangemanget var många från de nordiska gästerna och RV:s styrelse kunde summera mötet som mycket lyckat.
En mycket bidragande orsak till den positiva responsen var det fina arbete som den lokalt förankrade arbetsgruppen i Göteborg genomförde. Harry Ericsson – känd från den svenska friidrotten- samordnande gruppen, som i övrigt bestod av välkända Göteborgska idrottsprofiler: Gunnar Larsson, Berndt Nilsson och Hans Elbel.
I Höstbulletinen, som kommer i början av november inför RV:s årsmöte, kommer mötet att skildras mer utförligt i både text och bild. Här bara några kommentarer till de tre dagarnas program:
Fredagen ägnades åt en bussad rundtur i Göteborg och en middag på Idrottsmuseet uppe på Kvibergområdet. Museet, som nyligen blivit invalt i Olympic Museum Network av IOK, visade sedan upp sina intressanta samlingar. Många deltagare hittade minnesvärda kopplingar till sitt eget idrottsliv i montrarna.
Under lördagen gav Göran Petterson, tidigare ledamot i IOK, en personligt färgad föreläsning om de utmaningar den olympiska idrottsrörelsen står inför och i det fortsatta seminariet diskuterades frågan om hur spel och lotterier finansierar idrottsrörelsen i de olika Nordiska länderna.
Lördagseftermiddagen ägnades åt ”Kulturkalaset” – där man kunde ströva runt i centrala Göteborg och ta del av ett smörgåsbord med sång, musik, utställningar och artister i de mest skiftande konster.
Göteborgs stad bjöd in till mottagning på Börshuset med välkomsthälsning av Emmali Jansson, som i egenskap av att vara vice ordförande i kommunfullmäktige för dagen fick bära borgmästarkedjan.
Festmiddag i Göteborgsoperans restaurang var sedan kvällens höjdpunkt. Med fin utsikt över hamnområdet och med operasång av hög klass och god mat därtill.
Söndagsförmiddagen ägnades åt ett besök på Slottsskogsvallen och i Friidrottens Hus med intressant information om forna dagars höjdpunkter i den klassiska idrottsarenan och om friidrottens nuvarande ställning i Göteborg med Göteborgsvarvet (halvmaran) som framgångsrikt arrangemang.