RV-stipendiet till Malin Eggertz Forsmark

| 2016-11-29

25112016-DSC_1064

I samband med Riksidrottens Vänners årsmöte den 25 november fick Malin Eggertz Forsmark, mångårig ordförande i Svenska Gymnastikförbundet och med en lång rad andra idrottsledaruppdrag, ta emot RV-stipendiet på 25 000 kronor. Hon fick det för att ”hennes ledarinsatser verksamt bidragit till den svenska idrottsrörelsens utveckling”.
Malins CV ser ut som följer:
“Från IOK i Lausanne till SOK, RF och Svenska Gymnastikförbundet. Hon har medverkat i framtagandet av Idrottens – Bengt Wallins – Idéprogram: Idrotten Vill. Hon har aktivt bidragit i RF:s jämställdhetsarbete, i utredningen om RF:s organisation- och samverkansformer och i RF:s internationella arbete. Malin har varit styrelseledamot i SOK, varit engagerad i Stockholms OS-kampanj samt i NOC relations. Inom Svenska Gymnastikförbundet har hon varit ordförande i 12 år samt verkat som förbundsordförande i Lillsveds Gymnastikfolkhögskola. Hon har också varit vice ordförande i Europeiska Gymnastikförbundet samt ledamot i SISU Idrottsutbildarnas valberedning”.

Mottagaren av RV-stipendiet ska enligt statuterna skänka stipendiesumman vidare till ett ändamål som ligger vederbörande varmt om hjärtat. Malin valde att skänka pengarna till BRIS.

I samband med RV:s årsmöte delades även följande stipendier ut:

Bo Ekelund–stipendiet

”Ska tillfalla ”en ideellt arbetande klubbledare, som under avsevärd tid med framgång ägnat sina krafter åt den fria idrottens utredning och utveckling.”

Håkan Andersson, Sundsvall. Håkan räknas till en av de bästa sprinttränarna i Sverige. Outtröttlig håller han föredrag för att sprida delar av sin kunskap i sprint. Han är en av få tränare som har hög status hos internationella framgångsrika sprinttränare. Håkan har varit individuell tränare i 30 år, tränat de bästa sprintrarna genom tiderna bl a Torbjörn Eriksson. Aktiva från andra delar av landet dras till honom – Johan Wissman, Hässelby och Tom Kling Baptiste, Huddinge. Håkan ligger bakom Wind Sprints, en tävling som lockar många utländska löpare till Sundsvall.

Stipendiebelopp 5 000 kronor

Gösta Gärdins Ungdomsfond

”Stipendiet ska tillfalla ” en manlig eller kvinnlig idrottsledare, som under många år med framgång bedrivit ungdomsverksamhet och särskilt befrämjat förståelse för rent spel och glädje inom idrotten.”

Rebecka Johansson, Alingsås Idrottsförening Gymnastik. Rebecka har varit medlem i föreningen under många år. Tränat och tävlat i truppgymnastik. Idag engagerad i styrelsen där hennes huvuduppgift är att arbeta för att få fler ungdomar engagerade i styrelsefrågor. Hon är också ledare och tränare för föreningens tävlingstrupp som består av 15 tjejer mellan 12-15 år. Stipendiet avser hon använda för utbildning inom gymnastiken samt också för utbildning inom styrelsearbete.

Stipendiebelopp 5 000 kronor

Olga och Gösta Olanders Minnesfond

”Fonden är avsedd att stödja svensk idrottsungdom som ej enbart är bra på idrottsbanan utan också i skolan, arbetet och kamratkretsen.”

Anna Oskarsson är en 20-årig tjej som är född och uppvuxen på Gotland. Anna har ägnat sin fritid sedan tidiga år inom ett antal idrotter: simning, badminton och fotboll. Har sedan fyra år tillbaka flyttat från Ön och satsar helhjärtat på fotboll. Spelar nu i Hammarby IF. Utöver klubblaget har Anna sedan 15 års ålder tillhört flicklandslagen i F15-F19. 46 flick-landskamper, EM-silver 2013, EM-guld 2015. Anna är nyligen hemkommen från spel i VM i Papua nya Guinea.

Stipendiebelopp 10 000 kronor

Viktor Aglinder, Täby Badminton. Viktor började som 7-åring att spela badminton, tränar idag 10-12 gånger i veckan, ibland både morgon och kväll. Åtta SM-medaljer, en lång rad andra mästerskap samt silver och brons i ytterligare ett antal. Sin första internationella tävling vann han som 10-åring. Viktor är rankad 1:a i Sverige i sin åldersklass – herrsingel U19. På seniornivå är han rankad 8:a i Sverige. Viktor är uttagen till SOK:s ”utmanarprojekt”, SOK:s satsning inför OS i Tokyo 2020.

Stipendiebelopp 10 000 kronor

Kategori: Nyheter, Uncategorized

Kommentarer är stängda.