Sök
Stäng denna sökruta.

Den 16 april genomfördes RV:s 107:e årsmöte på GIH i Stockholm. Cirka 60 medlemmar och gäster fanns på plats för sedvanliga årsmötesförhandlingar. Mötet inleddes med mingel, stipendieutdelningar, och presentation av aktualiteter från Sveriges Olympiska Kommitté, som representerades av ordföranden Hans von Uthmann och generalsekreteraren Åsa Edlund Jönsson. Efter årsmötesförhandlingar och avtackningar blev det mera mingel och mat på närliggande Musikhögskolan.

Årsmötet omvalde Kristina Thurée till ordförande, och Jan Engström, Christina Ericsson och Johan Storåkers omvaldes som ledamöter för en tid av två år. Där kvarstår även Erwin Apitzsch, Ing-Marie Leidhammar och Pia Zätterström.

Däremot blev det förändringar i valberedningen där Cinnika Beiming och Stefan Bengtsson valt att lämna sina uppdrag. Calle Myrsell omvaldes som ledamot i valberedningen (sammankallande), och Roiene Engdahl, Halmstad och Karin Karlsson, Upplands Väsby nyvaldes.

Övrigt värt att notera från årsmötet är att styrelsens förslag till nya stadgar, vilka genomgått en omfattande revidering, antogs.

Läs om 2023 års stipendiater här.

Bilder från årsmötet hittar du på RV:s bildgalleri på hemsidan. Se här.