Björn Eriksson RV-stipendiat 2021

| 2022-04-29

Björn Eriksson har tilldelats RV-stipendiet 2021. Stipendiet ska ”Hedra en man eller kvinna, vars ledarinsatser verksamt bidragit till den svenska idrottsrörelsens utveckling”. RV-stipendiet utdelas för sista gången.

Så här lyder styrelsens motivering: ”Dina ledarinsatser för den svenska idrottsrörelsen är synnerligen stora, olika, många och mångåriga, inte minst nu under Coronapandemin. Grattis! Det gläder oss att just du får det sista RV-stipendiet”.

Stipendiesumman på 25 000 kronor ska enligt statuterna skänkas vidare till ett ändamål som ligger vederbörande varmt om hjärtat. Björn har valt att skänka pengarna till OK 64 Torpa och Torpa AIS, båda verksamma i Hestra, Ydre kommun.

– Det är hedrande att Riksidrottens vänner tänkt på mig och det känns också fint att få ge det vidare till föreningarna OK 64 och Torpa AIS i Ydre. Ydre står mig varmt om hjärtat och föreningarna samverkar för att barn, ungdomar och vuxna ska kunna idrotta och vara en del av den lokala idrottsgemenskapen. Det är de ideella krafterna i idrottsföreningarna som verkligen gör skillnad i idrotten, säger Björn Eriksson.

Foto: Montagna

Kategori: Uncategorized

Kommentarer är stängda.