Varmt, gemytligt och intressant i Odense 2019

IMG_0062

Den sista helgen i augusti samlades Riksidrottens Vänner och systerorganisationerna i övriga nordiska länder till konferens i Odense. Konferensen samlade drygt 70 personer varav 22 från Sverige. Det blev värme och danskt gemyt under dagarna tre, och förutom intressanta seminarier om äldreidrott, idrottsevent och idrottsetik, bjöds vi på en hel del kulturinslag. Att Odense är sagoberättaren HC Andersens ”hjemby” gick inte att ta miste på. Vi gick bokstavligt talat i hans fotspår. Dessutom uppskattades besöket på Egeskovs Slott en bit söderut på Fyn, som förutom själva slottet visade upp fina parkområden, muséer och lekparker.

Det pratades idrott från morgon till kväll, och det var inte bara långt ledarskap som många deltagare kunde ståta med. Det visade sig att det fanns gamla VM- och OS-medaljörer, ingen nämnd – ingen glömd, på plats.
Om två år är det dags för Sverige att vara värd för den nordiska konferensen, men plats, innehåll och format får vi återkomma till. Först ska intrycken smältas och utvärdering ske i respektive land. Tack Danmark från nöjda svenskar – och på gjensyn.

Mer om den nordiska konferensen, bl a seminarierna, kommer i höst-Bulletinen.

IMG_2602