Sök
Stäng denna sökruta.

IMG_0062

Den sista helgen i augusti samlades Riksidrottens Vänner och systerorganisationerna i övriga nordiska länder till konferens i Odense. Konferensen samlade drygt 70 personer varav 22 från Sverige. Det blev värme och danskt gemyt under dagarna tre, och förutom intressanta seminarier om äldreidrott, idrottsevent och idrottsetik, bjöds vi på en hel del kulturinslag. Att Odense är sagoberättaren HC Andersens ”hjemby” gick inte att ta miste på. Vi gick bokstavligt talat i hans fotspår. Dessutom uppskattades besöket på Egeskovs Slott en bit söderut på Fyn, som förutom själva slottet visade upp fina parkområden, muséer och lekparker.

Det pratades idrott från morgon till kväll, och det var inte bara långt ledarskap som många deltagare kunde ståta med. Det visade sig att det fanns gamla VM- och OS-medaljörer, ingen nämnd – ingen glömd, på plats.
Om två år är det dags för Sverige att vara värd för den nordiska konferensen, men plats, innehåll och format får vi återkomma till. Först ska intrycken smältas och utvärdering ske i respektive land. Tack Danmark från nöjda svenskar – och på gjensyn.


Inbjudan

Nordiskt Idrottsledarmöte i Odense, Danmark 30 aug – 1 sept 2019

Traditionen fortsätter! Vartannat år träffas medlemmar i RV:s nordiska systerorganisationer till ett gemensamt möte. Denna gång är det Danmarks Idrettsförbunds Venner som står för värdskapet.

Träffen arrangeras i H C Andersens födelsestad Odense och RV hoppas att många medlemmar kommer att delta. Senast i Oslo samlade vi 22 deltagare från Sverige till ett fint och välarrangerat möte.

Program:

Fredag 30 aug.

Samling och inkvartering på Hotel Radisson Blu H. C. Andersen i centrum av Odense.

Mottagning och officiell öppning av mötet i Odense rådhus

Lördag 31 aug.

Vi besöker Egeskovs slott. Lunch på slottet

Seminarier under eftermiddagen:

Emne 1: Ældreidræt med indlæg af Idan: Idrættens Analyseinstitut og case om Roskilde Ældremotion

efterfulgt af drøftelse af ældreidrættens placering i de nordiske lande.

Emne 2: Danmarks strategi for værtsskab af Internationale sportsarrangementer.

Emne 3: Play the Game præsentation og cases.

Kvällen avslutas med en festmiddag på hotellet

Söndag 1 sept.

Under förmiddagen besöker vi HC Andersen-museet.

Avslutningslunch på hotellet

För RV-medlemmar och medföljare gäller:

* RV bjuder sina medlemmar och ev. medföljande på konferensavgiften som är 1850 D.kr

* Resan ordnar du själv

* Bokning och betalning av hotell i Odense gör du också själv. (se nedan)

* Anmälan ska vara Böret Karman-Pallin tillhanda senast 17 juni via mejl: boretkarman@gmail.com  eller postadress: Värmlandsvägen 236 12348 FARSTA
Anmälan ska innehålla följande: För- och efternamn på dig och ev. medföljare, e-postadress till er båda, ev. allergier, ev. speciella transportbehov.

Hotel RadissonBlu H. C. Andersen:

Dubbelrum:    Dkr. 1.095/natt – inklusive frukost
Enkelrum:       Dkr.    895/natt- inklusive frukost

Hotellet:
Sandra.hansen@radissonblu.com – 0045 66 147 800

Ved bookning via hotelplatforme, kan der muligvis findes hotelværelser til nedsatte priser på RadissonBlue H.C.Andersen Hotel!