Search
Close this search box.

Den 21:a nordiska idrottsledarkonferensen sedan starten i Mariehamn 1984 genomfördes i Vanda, Finland helgen den 14-16 juni. Förutom våra systerorganisationer i Finland och Norge deltog också Estland denna gång. Tyvärr uteblev Danmark då de lagt ner sin verksamhet. Totalt fanns cirka 50 seniorer på plats varav den svenska truppen representerades av nio kamrater från Riksidrottens Vänner. 

Finlands idrottsledarseniorer bjöd på ett digert och intressant program med många inspirerande personer på talarlistan. Temat var ”Generationer på Kungsvägen” där det tydligt konstaterades att äldre idrottsledare är en resurs – inte en reserv. Sång, dans, musik, kyrkobesök och studiebesök på Heureka vetenskapskapscenter hanns också med denna intensiva helg. Väl värt att notera var ett mycket uppskattat föredrag av professor Pelle Persson om olympiska frimärken till vår egen Bengt Sevelius ära och minne.

Avslutningsvis bjöd Estland in till nästa idrottsledarkonferens 2026.

Stort tack till Finlands idrottsledarseniorers ordförande Birgitta Kervinen och dess sekreterare Vesa Lappalainen som höll i alla trådar på ett professionellt sätt.

Mer om konferensen i kommande höstbulletin.

Se fler bilder från konferensen här.

_____________________________________________________________________________

 

Nordiska – Baltiska idrottsledarkonferensen

Finlands idrottsledarseniorer hälsar oss välkomna till Vanda den 14-16 juni 2024 med ett spännande, ambitiöst och inspirerande  program. Se programmet här.

RV bjuder dessutom medlemmar och medföljare på konferensavgiften á 150 EUR/person, vilket inkluderar program och all mat enligt program.

Så vad väntar du på? Anmäl dig senast den 19 april här. Under fliken Registration både anmäler du dig och bokar ditt boende.

Resan med båt eller flyg bokar du separat (Helsingfors flygplats ligger i Vanda).

Välkommen till en givande helg tillsammans med våra nordiska vänner!

Finlands idrottsledarseniorer hälsar oss välkommen till den nordiska idrottsledarkonferensen med följande ord:

”Konferensens huvudtema är ”Generationerna på Kungsvägen”. Vanda stad firar sitt 50-årsjubilem som stad. Senioritet och livserfarenhet är viktiga resurser i sociala aktiviteter inklusive idrottsrörelsen. Vi är övertygade om att varje nordiskt land och Estland har mycket att bidra till konferensens tema och diskussioner. Ett aktivt liv med vänner är viktigt för välmående. Tillsammans lär vi oss också nya saker. Vi är en resurs, inte en reserv!”