Sök
Stäng denna sökruta.

20141023_164356

Höstens kamratträff i RV arrangerades som ett studiebesök på Friends Arena. Ett 15-tal RV-medlemmar hade nappat på erbjudandet att se vår nationalarena under sakkunnig ledning av Sune Hellströmer. Sune, också RV-medlem, har varit GS i Fotbollförbundet under tio år och därefter arbetat som fotbollens representant i utvecklingen av Nationalarenan.
Vi startade med fika i Fotbollförbundets nya lokaler ett par inkast från arenan och fick veta en del om den nya stadsdel som växer upp runt arenan – Arenastaden. Med bostäder, kontor och ett gigantiskt shoppingcenter.

Därefter vandrade vi in i arenans huvudingång och fick sedan en mycket intressant visning av den gigantiska arenan med plats för 50 000 åskådare. Naturgräset, som inte fick beträdas, och som varit ett litet problembarn, såg läckert inbjudande ut. I taket, som för dagen var stängt, hängde den 65 ton tunga ”mediakuben” med fyra skärmar stora som ytan på en tvårumslägenhet (65 kvm vardera).
Vi samlades i avdelningen där presskonferenserna hölls och några intog de kända spelarnas platser för att känna på atmosfären när pressen laddar med frågor. Inne i landslagets omklädningsrum, som inte alls luktade liniment, läste vi de välkända namnskyltarna. Till någras stora glädje och andras tvekan besökte vi också AIK:s omklädningsrum.
Ett besök på hedersläktaren avslutade rundvandringen. RV-profilen Bengt Ågren, tidigare ledamot i SvFF:s styrelse och generalsekreterare för fotboll-VM 1958 kände sig hemma medan vi andra provsatt de kungliga stolarna.

En mycket intressant eftermiddag och trevliga samtal RV-vänner emellan. Och ett stort tack till Sune Hellströmer för gott värdskap.