Sök
Stäng denna sökruta.

Sjukamparen Carolina Klüft vann både stora mästerskap och svenska folkets hjärtan och blev en förebild och idol för många.  Numera är hon verksamhetschef för Generation Pep. Ett 30-tal RV-medlemmar, hade nöjet att se och höra Carolina som gästföreläsare på årets andra digitala kamratträff med Riksidrottens Vänner.

Generation Pep bildades 2016 på initiativ av kronprinsessparet. ICA, Telia och IKEA, tillsammans med ett antal stiftelser, bidrar med stöd. Visionen är att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Det är en stor utmaning. Flera olika undersökningar, nu senast Pep rapporten som släpptes i april 2021, pekar på attbarn i skolåldern blir alltmer stillasittande, lägger mer tid bakom skärmen och äter för dåligt.

Denna problematik delar vi med många andra länder. Helt klart är att utvecklingen måste vändas. Generation Pep vill samla många goda krafter som ska gå åt samma håll. Ambitionen är att skapa mer fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga. På sin hemsida har man skapat verktygslådor för BVC, förskola, skola och föräldrar. Man inbjuder till att organisera aktivitetsdagar, allt för att peppa fler till aktivitet och engagemang. Konceptet Pep Park har också utformats för att skapa attraktiva och tillgängliga parkmiljöer för barn och vuxna med olika behov och förutsättningar.

Generation Pep vill samverka med andra aktörer – inte minst skolan och idrottsrörelsen. Ambitionen är att hjälpa vuxna att fatta kloka beslut som kan skapa hållbara och långsiktiga förändringar.

– Vi är många som brinner för att hjälpa barn att hitta rätt och gilla det man gör. Barn är olika. En del vill röra på sig för att ha kul och må bra, många vill också tävla. Det gäller att hitta drivkraften och hjälpa till att möjliggöra så vi får fler i rörelse, konstaterar Carolina.

Cicki Ericsson

 

Inbjudan Kamratträff med Carolina Klüft 5 maj

Tema: Barn och ungas hälsa – viktigt för oss alla

Carolina Klüft, som knappast behöver någon närmare presentation, arbetar idag som verksamhetschef på Generation Pep, som är en icke vinstdrivande organisation med Kronprinsessparet som initiativtagare och som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Dag och tid: Onsdagen den 5 maj 2021 klockan 18.00. Cirka 45 minuter beroende på engagemang, frågor och antalet deltagare.
RV:s medlemmar inbjuds delta via Zoom, ett verktyg vi på senare tid använt för RV:s olika möten. Efter att vi fått din anmälan återkommer vi med information om hur du ansluter till mötet.

Anmälan sker till klubbmästaren Jan Engström, jan.engstroem@telia.com eller 070-671 68 53 senast onsdagen den 28 april. Ange namn och till vilken e-postadress du vill att vi sänder anslutningslänken.

Av självklara skäl får du stå för kaffet själv även denna kamratträff. Ladda termosen och ta fram nåt gott så ses och hörs vi den 5 maj.