Succé för Nordiskt idrottsledarmöte i Oslo 2017

IMG_7217[1] kopia (1)

22 RV-medlemmar for till Oslo helgen 16–18 juni för att delta i det Nordiska idrottsledarmötet som Norges Idrottsledarveteraner arrangerade. Totalt samlade mötet drygt 100 deltagare från Danmark, Finland, Norge och Sverige.

Intressant program och högklassig organisation – arrangörskommittén fick högsta betyg av svenskgruppen. Ett mer utförligt referat kommer i Höstbulletinen.
Här några glimtar från helgens program:

Mottagning i Oslos Rådhus med välkomsttal av Marianne Borgen, ordförande i stadsfullmäktige. Här delas Nobels fredspris ut och under en guidad tur fick vi en intressant inblick i det vackra Rådhuset.

Besök på ett soligt och snöfritt Holmenkollen – en imponerande anläggning full av rullskidåkare i träning. Den stora hoppbacken är en vacker skapelse av en dansk (!) arkitekt. Vem vågar hoppa här – tänkte vi när vi stod högst upp i ansatstornet!

Norges idrottshögskola, vackert beläget och med moderna lokaler, bjöd på några spektakulära programpunkter. Iranfödde Navid Rezvani, berättade om sitt liv i en hip-hopdansföreställning som vi sent glömmer. IOK-medlemmen Gerhard Heiberg berättade initierat om den olympiska rörelsens stora utmaningar och Helene Olafsen, snowboardstjärna och Kjetil André Aamodt, legendarisk alpin skidåkare, gjorde en talk-show på temat ”idrottsglädje och prestationer”

Den traditionella kamratmåltiden med trerätters middag var lördagskvällens stora begivenhet. Kvällens allsång, som återkom flera gånger: ”Ja jag vill leva, jag vill dö i Norden”. RV:s ordförande Kerstin Rosén tackade värdarna med tre Norgehistorier, som alla föll i god jord!

Peter Lunde, med OS-medaljer i segling från Rom 1960 och Mexico 1968 talade om alla val vi gör och vilka val man måste ta om man skall lyckas prestera på topp. Berörande och med underfundig humor berättade sedan Atle Haglund, som miste sina båda ben i nioårs ålder, hur idrotten lärt honom spränga gränser på livets olika områden.

Vi som var i Oslo fick en fin helg tillsammans med idrottsvänner från hela Norden. Nästa chans återkommer om två år 2019 då Danmark arrangerar Nordiskt möte i Odense.

Anders Lundin