Vår, sommar, kamratskap och träffar i RV

Ur Sommarbulletinen 2012

Vårsolen lyser, hägg och syren blommar, koltrasten sjunger – allt detta när jag skriver dessa rader. När du läser dem har flera av oss varit med om festen på Stadion den 9 juni. Roligt att så många hörsammade den inbjudan och den möjligheten vi i RV fick.

Du har väl läst om Solskensveckan och Solskensolympiaden på vår hemsida
– www.riksidrottensvanner.se. Där presenteras även RV-profiler som du kanske inte haft kontakt med på ett tag men som du nu kan läsa mera om – vad de gör och tänker och tycker.

På hemsidan kan du också debattera olika saker. En debatt vi hoppas på är att få dina synpunkter på tidpunkt för årsmötet. Styrelsen vill pröva tanken att förlägga årsmötet på en lördag i stället för traditionsenligt en torsdag kväll. Varför? Vi tror att flera av våra medlemmar runt om i landet får bättre förutsättningar att delta i årsmötet.

Fördelar? Vi kan göra en intressant årsmötesdag/-halvdag där föreläsningar och diskussioner varvas med förhandlingar och stipendieutdelning och då vi också avsätter tid för möten med spännande ledare och aktiva i kamratlig samvaro.

Nackdelar? Skriv några rader och berätta vad du tycker. Det gör du antingen genom att skriva ett svar direkt på hemsidan eller skicka dina synpunkter till info@riksidrottensvanner.se (eller posta till mig).

Roligt att så många av er skickat in era e-postadresser! Tack för det. Skulle du ha missat det är det bara att skicka ett mail till Lennart Jonsson, lennart33@tele2.se, så har vi även din e-postadress. Under året kommer vi att sammanställa en ny matrikel med post- och e-postadresser.

Längre fram i denna Sommarbulletin – liksom på hemsidan – berättar vi om vårt nordiska samarbete. Jag vill redan här påannonsera att den 16–18 augusti 2013 är Sverige och Göteborg värd för nästa nordiska idrottsledarveteranmöte.

Våra vänner i Göteborg har tillsammans med oss i styrelsen påbörjat planeringen för ett intressant och gemytligt veckoslut i idrottsvänliga Göteborg, staden med sin särskilda charm och humor. Boka datumet!

Till sist vill jag önska oss alla en härlig och vacker sommar!

Kerstin Rosén

Havstruten och skepparen, styr sin väg.
Under honom är vattnet.
Nu slumrar ännu världen som en
mångfärgad sten i vattnet.
Outtydda dag. Dagar –
som aztekernas skrivtecken.
(ur Morgon och infart)

Thomas Tranströmer