PSSST – så har den äntligen kommit …

Ur Vinterbulletinen 2013

Vilken då? Vintern? Ja den är här, snörikare än på många år sägs det. VM-veckan i alpint?
VM-veckan i skidskytte? Ja, båda har kommit och gått när detta skrivs. Irene Ekelund kom som en blixt idag med 23,15 på 200 m.

Nej, det är något annat som kommit! Bläddra till mitten av denna Bulletin och där hittar du Den – inbjudan till det nordiska mötet i sommar i Göteborg! 16–18 augusti.

Vi har beställt kalasväder. På rundturer med duktiga guider får vi uppleva och se Göteborg som den idrotts-, idrottshistoriska och kulturstad den är. Idrottsmuseets Vänner dukar för fest och visning. Kulturkalaset pågår och Göteborgs stad välkomnar oss med en mottagning i berömda vackra Börshuset – ”Börsen”. Intressanta seminarier om Olympiska spel och om spel och lotterier i våra
nordiska länder förbereds och Operan öppnar sina dörrar för oss – inte för föreställning men väl för festmiddag med underhållning. Läs mera längre fram i Bulletinen och skynda dig att anmäla dig – och boka biljett till Göteborg. Ju tidigare desto billigare. Och konferensavgiften har styrelsen beslutat subventionera för svenska deltagare, som du också ser i inbjudan.

Tack alla som deltog och gjorde, som jag tycker, vårt årsmöte både trevligt och intressant en lördag i slutet av november, den 24:e, på Radisson Blu Royal Viking Hotel. Det var ett ”experiment” att pröva med en lördag och dessutom i innerstan. Vi blev ungefär lika många som tidigare år, några fler från utanför Stockholm. Däremot färre stipendiater och aktiva ledare, då lördag är en dag för tävlingar m.m. Vi funderar vidare i styrelsen inför 2013 och återkommer.

Som vanligt kan du läsa mera och se bilder från årsmötet här i Bulletinen och på vår hemsida – www.riksidrottensvanner.se.

Talgoxen filar för fullt och vårdagjämningen närmar sig! Även vi som älskar snö och vinter tror jag ser fram emot det!

Kerstin Rosén