Och nu är det vinter… med Senior Power!

Ur Vinterbulletinen 2014

Så kom den till sist – vintern. Med lite snö till förtret för alla skridskoåkare och med för lite snö för alla skidentusiaster. Men det finns ju snökanoner. När jag skriver detta har SM-veckan i Umeå avslutats. Vilken härlig folkfest det blev med alla olika idrotter. Jag såg på TV och läste i media. Skidor på konstsnö, men det fick man nyttja även i alperna.

När du läser detta har vi även följt OS med spänning. Men under tiden gäller det ju att själv hålla sig i form! Senior Power – Seniorkraft. Visst är det ett härligt ord! Kraft till kropp och själ. Kanske sviktar kroppskraften ibland men med viljans kraft kommer vi långt, ibland tillbaka på
banan igen. Boken Senior Power inleder med rubriken: ”Äntligen framme vid träningens guldålder”.
I boken presenteras en lösning på hur vi kan tänja på åldrandet och därmed fortsätta att förverkliga våra drömmar. Undrar hur det löftet står sig enligt marknadsföringslagen? Men jag är beredd att ge det en chans. Än finns det mycket roligt kvar som jag vill hinna och orka göra.

Senior Power – Power är resultatet av muskelns kraft och den hastighet med vilken muskeln förkortas när den dras samman. Muskelpower – d v s förmågan att utveckla snabb kraft är viktig när vi blir äldre. T ex att kunna resa sig från en stol – det går inte att göra på tre timmar utan måste ske här och nu.

Friskis& Svettis (F&S) är en favorit hos mig. Här finns många olika väl anpassade program för alla åldrar med väl utbildade och trevliga ledare och instruktörer. Dessutom på dagtid och dessutom med blandade åldrar och kön, vilket jag tycker är trevligt. Dessutom är de medlemmar i den stora RF-familjen! F&S är en idrottsförening.

Om årsmötet kan du läsa längre fram. På det kunde jag lämna två informationer. Under hösten fick vi ovanligt många förslag på nya medlemmar. Roligt. Vi hann inte bereda alla på ett bra sätt utan kommer att göra det kontinuerligt under året och via Bulletinerna meddela nya medlemmar. Vi kommer även återkomma med lite tydligare information för ansökan om medlemskap. En intressant fråga vi ställt oss – Varför vill du och andra vara medlemmar i RV?

Kom gärna med ditt svar och/eller önskemål! (till kerstinrsn@gmail.com). Den andra informationen, en ambition, är att vi under våren ska presentera några kamratträffar under 2014. Stockholm blir säkert aktuellt men också i övriga landet. Skåne/Malmö har redan bjudit in till en sådan den 5 maj (läs mer på vår hemsida). Hör gärna av dig med idéer och önskemål!

Den 20 mars är det vårdagjämning! Den ljusnande framtid är vår – håll igång din träning så vi kan njuta av den!

Kerstin Rosén

PS. Vill du beställa ett eget exemplar av boken Senior Power så ger SISU Idrottsböcker alla medlemmar i RV 20 procent rabatt på boken. Läs mer om erbjudandet på RV:s hemsida www.riksidrottensvanner.se.